Laden...

Laden...

wave

700 mensen sliepen afgelopen nacht buiten in Ter Apel, Rode Kruis sluit servicepunt


Het is al maanden druk in het Groningse aanmeldcentrum. Asielzoekerscentra hebben geen plek meer en statushouders kunnen door onder meer de oververhitte huizenmarkt niet doorstromen naar een woning.

De drukte bij het aanmeldcentrum leidde eerder tot onrust en vechtpartijen. De gemeente Westerwolde, waar Ter Apel onder valt, wees het voorterrein van het aanmeldcentrum daarom vrijdag aan als veiligheidsrisicogebied. Dat houdt in dat er bijvoorbeeld preventief gefouilleerd kan worden

De Groningse burgemeester Koen Schuiling, voorzitter van de Veiligheidsregio Groningen, wil dat er een tijdelijke opvang komt voor asielzoekers in de buurt van het aanmeldcentrum in Ter Apel. Volgens Schuiling blijven er vaak mensen hangen bij het aanmeldcentrum omdat ze denken dat ze dan in ieder geval worden geholpen. „Maar dat kan niet altijd omdat er grote achterstanden zijn of omdat andere groepen zich op zo’n dag melden, bijvoorbeeld kinderen of alleenstaanden, en die gaan dan voor”, zei hij dinsdag bij het programma Sven op 1.

Rode Kruis

Het Rode Kruis biedt eerste hulp en informatie voor de asielzoekers die wachten bij het aanmeldcentrum. Wanneer het humanitair servicepunt weer opengaat is nog niet duidelijk. Eerder sloot het Rode Kruis het servicepunt al vanwege de veiligheid van medewerkers, nadat er vechtpartijen waren uitgebroken.

De huidige DJ:  Laden...Likes: Laden...

Draaiuren: Laden...

Favoriete Muziekstyle: Laden...

Favoriete Nummer: Laden...

Onze licenties

52596688

wave